Pagina's

Divine Openings in het Nederlands / Vlaams

Met dit blog willen wij Lola Jones en Divine Openings toegankelijk maken voor Nederlands- en Vlaams-talige mensen die het Engels niet machtig genoeg zijn om het boek te lezen of de cursussen te volgen.
Of als eerste kennismaking. Indien je Engels wel goed genoeg is, ga dan voor het origineel zodat er zo min mogelijk ruis op de boodschap zit.

De teksten op dit blog zijn vertalingen van blogposts die Lola zelf gratis ter beschikking gesteld heeft.
Vertalers zijn: Hilde, Leen en Els Bastiaens

Hoe word je beinvloed door je oordeel over geld?

Als geld een probleem is voor jou, kan dit artikel op zijn minst 1 stukje van de puzzel zijn dat je helpt om je vibratie over geld te veranderen. Het lezen van het boek de dingen gaan geweldig in mijn afwezigheid: hoe laten gaan en de divine het zware werk laten doen heeft de vibratie van veel mensen in verband met geld veranderd, en het heeft hen in staat gesteld om met overgave te leven zonder ook maar iets te veranderen.

Je moet een commitment maken wanneer je grote transformaties in je leven wil. Dit artikel zal waarschijnlijk niet al het werk voor je doen, maar het is een start, en het kan net dat verschil maken.



Er is zo’n sterk geloof in het collectieve geheugen dat geld niet spiritueel is. Ik zie dikwijls mensen die materieel niets te kort kwamen voor ze het spirituele pad opgingen maar plots zonder geld vallen zodra ze zich met spiritualiteit bezighouden. Vreemd, niet? Denk er eens over na en kijk eens eerlijk naar de bagage die je opgepikt hebt wanneer je spiritueel werd.

Een andere grote hindernis is “of/of” denken. Ik kan of goed en spiritueel zijn, of voorspoedig en niet spiritueel. Ik kan of doen waar ik van hou, of geld verdienen. Ik kan of een goede persoon zijn en arm, of gierig en rijk. Of/of denken is altijd beperkend. Er zijn altijd meer dan 2 keuzes. Dit is een onbeperkt universum.

Geloofsovertuigingen zijn dikwijls onzichtbaar, maar toch beïnvloeden ze jouw werkelijkheid. Stel jezelf de vraag: Geloof ik dat geld de oorzaak is van alle kwaad of heb ik een gelijkaardig religieus oordeel? Denk ik dat geld enige macht heeft anders dan die ik er aan geef? Geloof ik dat ik echt hard moet werken om geld te verdienen? Beoordeel ik mensen die niet zweten voor hun geld, of het geërfd of gekregen hebben?

Denk “rijke mensen, CEO’s Bill Gates, Donald Trump, ...” en zeg dan het eerste gevoel dat in je opkomt luidop. Nu weet je, althans gedeeltelijk, waarom je vibratie over geld is wat het is.

Stel jezelf de vraag “wanneer anderen hebben wat volgens mij ‘teveel geld’ is”, hoe voel ik me in mijn lichaam over hen? En waarop baseer ik mijn oordeel? Wie zegt dat het teveel is? God? (ik beloof je dat God geen oordeel velt, en je eigenlijk een vrije wil gaf om te doen, zijn en hebben wat je maar wil.) ALLEEN mensen oordelen. En oordelen plakken je aan het negatieve aspect van datgene waarover jij oordeelt.

Gebruik jij ooit het woord hebberig, zoals in ‘dat bedrijf is hebberig’, of ‘die persoon is hebberig omdat hij veel meer geld heeft dan hij nodig heeft’? Maak je mensen die jou geen geld geven als je het hen vraagt, slecht?

Dit zijn oordelen, en die doen alleen JOU pijn. Het probleem is, dat de lage vibratie van oordeel eigenlijk je geld aantrekkende mogelijkheden naar beneden haalt in plaats van je te helpen. Anderen slecht of verkeerd maken voedt alleen je kleine zelf, en geeft het jouw kracht. Je grote zelf oordeeld niet.

God veroordeelt mensen niet voor hoe ze hun geld krijgen of gebruiken. God zal je niet veroordelen omdat je geld hebt. Alleen mensen veroordelen en het raakt de veroordeler. Bewijs dit voor jezelf: voel in je lichaam hoe het voelt om iemand te beoordelen; eender wie. Voel je je licht en open, meer zoals je grote zelf? Of is het alleen een zielige “Ik ben superieur” of “ik ben niet zo gepriviligeerd” kleinere zelf houding.

Focus je op leven zoals jij wil, en vergelijk niet met anderen, het zal veel beter gaan. Wanneer je andere mensen veroordeelt omdat zehebberig zijn, zal die lagere vibratie jouw geld-vibratie beïnvloeden. Wat anderen doen of hebben, is niet jouw of mijn probleem. Wanneer we ons met onze eigen zaken bezig houden, zetten we onze kracht in waar ze nodig is: op wat wij willen.

Wanneer je anderen veroordeelt omdat ze geld hebben, of hoe ze het gebruiken, of wat ze er mee doen, wordt het moeilijker voor jou om geld te hebben. Als je rijke mensen beoordeelt, verlaagt jouw vibratie in verband met geld. Als je het apprecieert dat ze geld binnen laten, verhoogt jouw vibratie.

Als je blij bent voor je vriend die niet meer hoeft te werken, verhoogt jouw geld-vibratie. Als je jaloers bent, verlaagt je geld-vibratie. Als je iemand en iedereen viert die geld heeft, als je apprecieert wat je ermee zou kunnen doen, verhoogt je geld-vibratie en trek je meer geld aan. Hou dit “langetermijn” vol en je kan geld hebben.

Om het simpel te zeggen, als je je verzet tegen het idee van geld of je maakt het slecht of verkeerd, zal je door die vibratie verleid worden om het uit je leven te duwen. Onverwachte rekeningen, ongelukken, uitgaven – er zijn duizenden manieren om geld te laten weggaan – en het zal lijken alsof het buiten jouw controle ligt. Het zal lijken alsof je een hulpeloos slachtoffer bent.

Als je voelt dat geld slecht is, ga je je er onbewust zo snel mogelijk van ontdoen, zodat je jezelf als een goede persoon kan zien, niet zoals die slechte mensen die al dat makkelijke geld hebben! Verander je focus, verander je geld-vibratie. Denk aan mensen die het goed doen, waarde creëeren, en die gelukkig zijn, omdat het beter voelt en je vibratie omhoog brengt. Kies hoe je denkt in plaats van het effect te ondervinden van elke gedachte die in je opkomt, of te leven volgens oude geloven die anderen jou gaven. Kies.

Diep vanbinnen, moet je je goed voelen over geld om geld te hebben. Je kan de hele dag lang affirmaties zeggen, maar als je diep vanbinnen voelt dat geld verkeerd is, of dat het corrupt is, of niet spiritueel, of dat het macht heeft, dan zal het moeilijk voor je worden om het te krijgen en te houden. De vibratie van je gevoelens trekt dingen aan die gelijk zijn aan je gevoel.
Wat is jouw gevoel over geld? Welke kracht heb jij het gegeven? (het heeft zelf geen kracht. Het is een neutrale substantie.) Neutraal is de meest effectieve manier om over geld te zijn. Het is niet beladen.

Wanneer we de zegening van Divine Openings aanbieden, merken we soms (niet dikwijls) dat het excuus van mensen om het niet binnen te laten, is dat er een kost aan hangt. Sommige mensen oordelen dat het gratis zou “moeten” zijn. Dat is hetzelfde als je groentenman boycotten en omkomen van de honger omdat de boeren, de winkeleigenaars, aandeelhouders en bankiers gewaardeerd worden voor hun werk. Ik hou ervan om appreciatie uit te drukken (in de vorm van geld) aan de groentenman voor eten (en aan iedereen voor alles). De groentenman maakt eten zo makkelijk te krijgen. Ik moet het niet zelf zaaien, gaan oogsten op het veld, of plukken. Ik rij gewoon naar de winkel en koop het. Hoe geweldig!

Sommigen beoordelen de groentenman niet omdat hij geld vraagt, maar beoordelen misschien een spirituele leraar, hospitaal of kerk omdat ze deelnemen aan de materiele wereld. We leven in deze wereld die jij en ik met die intentie creëerden als een materiële wereld voor de unieke beleving die hij met zich meebrengt. Ik beoordeel niet hoeveel iemand moet hebben, of wat ze ermee zouden moeten doen. Het is simpelweg een van de werktuigen en speeltuigen die we in deze dimensie gebruiken. Zelfs in fysieke termen verbetert het circuleren van geld de economie.

Beste advies: beoordeel jezelf en anderen niet; over niets. Leef je leven, appreciëer alles en iedereen voor alles wat denkbaar is. Als je jezelf erop betrapt dat je beoordeelt, glimlach, haal diep adem en laat het zijn. Het is menselijk om te oordelen, maar het doet JOU pijn. Laat het gaan, laat het gaan.

Eens je geld-vibratie verhoogt tot het punt waar je je nergens het slachtoffer van voelt (de wereld, het leven, het lot, geld, etc) wordt geld een non-issue.

Iedereen die een oordeel heeft over geld, houdt het geld tegen. Ze sterven financieel en spiritueel. Ze geloven dat geld slecht is. Ze geloven dat sommige mensen geen geld zouden mogen vragen, maar ze stellen hun oordeel nooit in vraag en vragen zich niet af waar het vandaan komt. Als ze werken, willen ze betaald worden (ondersteund) – ze willen niet gratis werken. Ze laten gewoonlijk geen geld binnen – juist genoeg om te overleven.

Ze lijden aan een soort van uithongering – een soort van ascetische anorexia. Ze ontzeggen zichzelf geld omdat ze denken dat het slecht is, soms omdat ze mensen gezien hebben die geld slechte dingen lieten doen.

Rijke mensen geven het meest aan liefdadigheid in deze wereld, creëren de meeste jobs, betalen de meeste salarissen, en dragen de meeste risico’s met het draaiend houden en financieren van hun business. Maar geld-anorexia’s zien dat niet – omdat ze geld tegenhouden en het gevoel om gekoesterd te worden door geld. Anorexiapatienten hebben van eten hun vijand gemaakt, geld- anorexiapatienten hebben van geld hun vijand gemaakt. Ze proberen gewoonlijk beiden om met zo weinig mogelijk toe te komen, maar niet op een gezonde, rijke manier – op een angstige, behoeftige manier.

Tot iemand een andere werkbare manier vindt, is geld het enige middel om dingen gedaan te krijgen, waarde uit te wisselen, waardering uit te drukken aan diegenen die waarde bieden.

Hier is een ietsiepietsie klein dingetje van de level 3 Jumping The Matrix cursus: wanneer je elke keer als je geld betaalt, diepe waardering voelt voor wat je ervoor kreeg (krediet, electriciteit, een boek, eten, een leuke ervaring, medische zorgen) zal je vibratie in verband met geld omhoog gaan, en er zal meer naar je toe komen. Je krijgt meer redenen om te “apprecieren”.

Boedha heeft ascetisme geprobeerd (ontkenning van de materiele wereld). Hij voelde zich schuldig nadat hij een rijk leven had geleeft in zijn jeugd en later het lijden zag buiten zijn rijkelijk familiekasteel. Maar het extreme ascetisme werkte niet, en hij keerde terug naar een meer gebalanceerde manier.

Het feit dat jij arm bent, maakt geen enkele andere persoon rijk. Omdat ik arm ben, zal de wereld niet eens een klein beetje rijker worden. Het zou feitelijk onmogelijk zijn voor mij om zoveel mensen te bereiken, en deze organisatie te onderhouden, met die structuur en vele mensen om te betalen. Ik heb veel mensen geholpen om hun vreemde gedachten te overwinnen (inclusief over de economie) om voorspoedig te worden, of in het reine te komen met hun bescheiden inkomen en het werkelijk te apprecieren en ervan te genieten. Dan hebben ze de tijd en de mogelijkheid om hun spirituele leven te verdiepen, en zij op hun beurt tillen anderen op en betalen het voorwaarts, steeds opnieuw en opnieuw.

Mensen moeten het binnen laten. Ze moeten “ja” zeggen. Ze moeten de kracht vinden om op zijn minst het boek te kopen en te starten om hun vibratie over geld te veranderen.

We leren mensen te vissen, we geven hen geen vis. (ik heb zelfs geprobeerd om vis te geven, en het werkte niet). Mensen geld of dingen geven, doet hun vibratie niet omhoog gaan. Ze moeten dat zelf doen. De vibratie moet veranderen om iemands geldsituatie op een blijvende manier te veranderen.

Dat is waarom de meeste lottowinaars exact eindigen waar ze begonnen binnen de twee jaar na het winnen. Het geld blijft niet plakken, wat je ook doet als het niet gelijk is aan je geldvibratie. Verander je vibratie eerst als je meer geld wil, en het geld zal binnen komen, en het kan blijven plakken.

Mensen hebben zelfredzaamheid nodig, geen zorg dragen voor. Zorg dragen voor mensen leert hen hoe ze moeten gedragen worden, niet hoe ze moeten stappen. Ouders die proberen om te voorkomen dat hun kinderen hun eigen vergissingen maken, of hun eigen leven maken kunnen hen alle kracht ontnemen, en ze eindigen hulpeloos en niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Als je iemand zelfredzaam maakt, voed je hun evolutie. Als je hen volstopt, verleng je hun hulpeloosheid. Dat doen we niet.

Begin met of verdiep je verder in de Divine Openings ervaring. Je moet “ja” zeggen en je committen voor het kan gebeuren. Het boek, spirituele retraite, online retraite cursussen, een op een sessies
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
We bedanken onze Divine Opening lezers, die onze pogingen om Divine Openings openbaar te maken apprecieren. Vele tithen heel genereus bovenop de koop van het boek en de cursus voor henzelf (tithing is een oude praktijk, die gedaan in de vibratie van appreciatie, niet angst, overvloed doet toenemen).
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________

Lola’s nieuwe muziek, gecreeerd samen met haar vriend sinds jaren Charley Cook, geeft machtige Divine Openingen. Het boek, de dingen gaan geweldig in mijn afwezigheid is nog steeds benodigde literatuur om om de volle transformatie te krijgen, maar de muziek zal je hart openen, vreugde brengen en je met gratie vullen.

1 opmerking:

  1. dat is duidelijk exact wat ik moest horen want het ene zinnetje na het andere zinnetje dat ik las gaf een klik in mijn hoofd

    BeantwoordenVerwijderen